Naurua on toivottu lisää, eli tässä pinkkejä vinkkejä ja videoita naurulla, olkaa hyvät!

Kyllähän yrityskuvioissani hokemani ”pinkki fokus” on sitäkin, naurua. Ei kaikelle eikä koko ajan, mutta yleensä jossain kohtaa asiakkaidenkin kanssa repeää, nauru siis.

Olen nyt kuullut monilta asiakkailta ja työtovereilta, että nauruni on jotenkin ihana ja sitä pitäisi saada enemmän myös videoitua Youtube-kanavalleni. Koska nauruni on kuulemma ”erottautumisvalttini” 😀

Hankalahan sitä on ihmisen asettua tarkastelemaan itseään oikeasti ulkopuolelta, mutta olen ymmärtänyt, että jotain erikoista siinä sitten kait on. Eräs ystäväni on ehkä tässä samantyyppinen (ja arvaa heti että puhun hänestä): esimerkiksi kun vähän aikaa sitten satuttiin samaan elokuvateatteriin, tunnistin hänen läsnäolonsa heti naurusta 🙂

Ajattelin, että kun kuitenkin teen esimerkiksi työnohjausta ja taideterapiaa, joissa nyt lähtökohtaisesti ei olla stand up -keikalle menossa kun oma aika alkaa, ettei olisi jotenkin sopivaa nauraa niin paljoa yritysviestinnässä. Mutta ilmeisesti se kuitenkin sopii, eli saamanne pitää, pitäähän toistuvia asiakastoiveita kuunnella!

Seuraavaksi sitten päätöksen tehtyäni oli edessä toteuttaminen. Mietin, että miten saan kuvattua aitoja nauruvideoita. Ehkä se onnistuu selfie-moodillakin, en tiedä. Kuitenkin yksi ihana ystävä mielellään sitten haastatteli minua videolle ja samalla kuvattiin vähän seriöösimpääkin (tahallaan englailen) kamaa, mutta kyllä siinä luonnostaan tuli kikatettuakin ihan tarpeeksi 😀

Tuolla videolla sanonkin, että saas nähdä mitä taas pinkkeihin vinkkeihini tuuttaan, kun yrittäjän arkea kuvataan voi olla, että juuri ne epäonnistuneimmat pätkät laitan sitten. Ja no, ei ole valaistus täydellinen, eikä kyllä mikään, ja sinne sen tuuttasin 😀

Yhdistäessä pätkiä (ettei tarvitse minuutteja odottaa niitä naurukohtia) ääni alkoi laahata perässä, ja on ehkä vieläkin epäsynkassa aaargh. En tiedä mistä johtuu, mutta yrittäkää olla niin kuin ei olisi tätä ongelmaa (jos sitä enää on), tai kuin valotus olisi tooosi hyvä. Klikkaa siis tästä itsesi katsomaan videota Youtube-kanavalleni, heti perässä on toinenkin samaisen haastattelun aikana syntynyt naurupätkä.

Se on uskomatonta miten paljon teknisiä ongelmia yrittäjän arkeeni muuten mahtuu (tuli tuosta videon yhtä äkkisestä ääni-kuva-epäsynkasta mieleen, joka itse asiassa olikin lähes kadonnut Youtubeen asti päästyään). Sanotaan, että ”viisi minuuttia somessa riittää päivässä”. No ei todellakaan, kun sen yhden instakuvan lataaminen tilttaa viisi kertaa ja aikaa kuluu ainakin neljäkymmentäviisi minuuttia! 😀

Naurua ja taidetta Johanna Wahlbeck

Kuvaustilanteessa nauramassa itselleni, tietenkin.

Muistan, että jo lapsena kun sain oikein kunnon naurukohtauksen valuin ”spagettina” pöydän alle, puhuttiin ”hepulikohtauksista” ja sisarusten kanssa verrattiin hyeenaan heh eh.

Kyllä oikeastaan aina olen myös naurattanut muita. Jollei muuten niin nauramalla itse tarpeeksi pitkään. Jostain syystä välillä kaikista hauskimpia ovat ne kaikista huonoimmat jutut. Mutten usko, että stand up olisi mua varten. On lievästi sanottuna helpompaa naurattaa ihmisiä silloin kun siihen ei ole paineita, kun tilauksen kohteena on lähtökohtaisesti aivan muu kuin nauraminen.

Ja pakko nyt todeta vielä, että en tosiaan asiakastyössä koko ajan naura, enkä varsinkaan asiakkaille. Itselleni nauraminen on ihan parasta. En sitäkään tee koko aikaa! Uskokaa nyt joku? Jooko? 😀 Mutta oikeasti en todellakaan. En! Äh. Mulla on taipumusta selittää liikaa. Se on kuulemma epäuskottavaa. Musta taas aitous on juuri monisanaisuutta, jos vastaukset on aina valmiina ja lyhyitä, eikö silloin jätä jotain pois?

Mutta, takaisin nauruun. Pitäähän tähänkin liittyen jotain pinkkejä vinkkejä laittaa:

Pinkkejä vinkkejä nauruun!

  • Anna sen tulla
  • Olen lukenut, että aivot piristyvät siitäkin jos hymyilee tai nauraa väkisin. Ehkä jokaisen pitäisi ottaa viimeistään illalla päivärutiiniin väkisinnaurukohtaus?
  • Muista hengittää (se on ikään kuin kaiken a ja o tässä ns. elämässä)
  • Omat vitsit on parhaita, naura kunnes sulle nauretaan tai siis sun kanssa (jollei muuten mene läpi), tai vetoa vessahätään (esim.)
  • Nauraessa voi tulla kyyneleitäkin ja sehän puhdistaa elimistöä kuona-aineista, eli voiko olla mitään terveellisempää? Ai niin, taide. No mutta huumoritaide! Tai taidetta huumorilla? (Tätä mm. saa multa tilata 😀 )
  • Jostain luin, että univelkaisena kannattaa erityisesti nauraa, koska vartin nauru taisi vastata ainakin tuntia tai paria unta! (Siksi siis olen yhä hengissä)
  • Lue ääneen: hohhoh, hahhah, hehe, hekoheko, hihihihihihihihihihihiiiiiiiih! köh Hekoooo no hehehehehhehehehehehehehehheheheheheheheheheheheheh hahahahahhahahahahahahahhahahahahha aaaaahahhahahahhahaha….! (Toista luuppina)
  • Mene tarvittaessa esimerkiksi naurujoogaan 🙂

Nyt jo samalla: hyvää joulua ja kaikkea! (Tällainen naurujoululahja teille, halusitte tai ette).

Palaan blogin ääreen taas tammikuussa. Vähän pitää ihmisen pitää vapaatakin. Ainakin vuodenvaihde.


Lue lisää kirjoituksiani (viimeisimmästä vanhimpaan):

Vieraskynäni Kuvan avulla irti stressistä -pinkkejä vinkkejä

Yrittäjän tasapainoilua palautumisen ja aikataulujen kanssa – pinkkejä vinkkejä

Yrittäjän arkea hinnoittelun ihmeellisessä maailmassa – pinkkejä vinkkejä

Yrittäjän arkea mainonnan maailmassa – pinkkejä vinkkejä

Epäonnistumisista (yrittäjän) arjessa – pinkkejä vinkkejä sitkeyteen

Joku Johanna Wahlbeck törmäsi omaan henkilöbrändiinsä valmistellessaan tekstiä henkilöbrändäyksestä – Pinkkejä vinkkejä, niin, henkilöbrändäykseen

Yrittäjän arkea merkitsevien sattumien keskellä – pinkkejä vinkkejä tässä hetkessä elämiseen

Yrittäjän urapolku – pinkkejä vinkkejä uran valintaan

Yrittäjän arkea koulutusten markkinoinnin maailmassa – pinkkejä vinkkejä

Yrittäjän arkea, tai vuoristorataa, pinkkejä vinkkejä palautumiseen

Yrittäjän arkea Venetsian biennaalissa – pinkkejä vinkkejä unelmien toteuttamiseen

Yrittäjän arkea demojen maailmassa – pinkkejä vinkkejä ilmaisiin maistiaisiin

Yrittäjän arkea nettisivusto-uudistuksen parissa – pinkkejä vinkkejä

Yrittäjän arkea – erikoistumisesta ja lomailemisesta – pinkkejä vinkkejä

Yrittäjän arkea videoinnin maailmassa – pinkkejä vinkkejä

Yrittäjän arkea huolitoimistossa – pinkkejä vinkkejä

Yrittäjän arkea markkinoinnin meressä – pinkkejä vinkkejä

Yrittäjän arkea – pinkkejä vinkkejä

Johanna Wahlbeck Oy

Otan mielelläni vastaan kaikenlaista palautetta tästä blogista ja toiminnastani esimerkiksi allaolevan yhteydenottolomakkeen kautta:

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s