Yrittäjän arkea videoinnin maailmassa – pinkkejä vinkkejä

Kuulemma kaikkien pitäisi videoida, ja lähettää livelähetystä, niin Facebookissa, Instagramissa, kuin kaikilla muillakin mahdollisilla kanavilla, ja rupesin sitten itsekin tekemään videoita. Esimerkiksi Facebookissa uutisvirran algoritmi poimii videopostauksille enemmän näkyvyyttä.

Olin jo päättänyt aloittaa tämän homman, seuraten tämän blogini linjaa, eli yrittäjän arjestani kertomisella, kun olin NewCo Helsingin ideapajassa, jossa päädyin ideoimaan sitä, mitä nyt oikein tarkemmin ottaen minun olisi hyvä kuvata. Siellä sitten pajan jälkeen mulle heitettiinkin, että haluanko aloittaa saman tein, ja syntyi tällainen video:


Olen ajatellut, että voisin kuvata suosituksen pituisia, eli 60-90 sekuntisia, pätkiä yrittäjän arjestani, ikään kuin kurkkauksia siihen, millaista se oikeasti on, ilman ylimääräisiä efektejä, käsivaralla. Ajattelin aloittaa kuvaamalla vastaanottotilani pikkuhahmoja, mitä käytetään esimerkiksi hiekkakuvaterapiassa, mutta niistä on vaikka mihin muuhunkin.

Youtube-kanavan olin jo perustanut, ikään kuin valmiiksi. Se on muuten hyvin helppoa, saat sen parilla klikkauksella jos sinulla on jo Google-tili, ja Youtubessa voit itse editoida videoita ja lisätä esimerkiksi eri kielillä tekstityksiä videoosi. Katsoja saa tekstitykset tekstityssymbolia klikkaamalla päälle ja kielen valittua. Tämä on hieman eri asia kuin automaattiset tekstitykset videon päällä, mutta ajaa asian, eli katsojat voivat seurata videota myös äänettömällä, mikä on hyvin yleistä.

Seuraavan videon tein juuri, sitä leikkailin Youtuben omalla videonhallintaohjelmalla, ja tämä on ensimmäinen suunnitelmani mukainen video yrittäjän arjestani (kesto 93 sekuntia):


Tuolla videolla kuvaan ja kuvailen Työnohjausta hiekkalaatikolla -animaatiosarjani ensimmäisen osan tekoa. Kuvaamisen lisäksi jäljellä on vielä animointi, joka ei olekaan maailman helpoin juttu, varsinkin kun minun oli vaikea erottaa videoeditointi-ohjelmien merestä niitä, joilla voisi tehdä ihan yksinkertaista animaatiota, eli latoa valokuvia peräkkäin nopeaksi sarjaksi. Suurin osa ohjelmista tarjosi kyllä valokuvien yhdistämiskeinoja, mutta aivan liian paljon automaattisia efektejä, kuten hidastusta, jolloin animaatiostani olisi tullut melkein kaksikymmentä minuuttia pitkä noin 90 sekunnin sijaan. Animaation siis julkaisen heti kun saan sen kasattua, tuolla samaisella Youtube-kanavallani 🙂

Pinkkejä vinkkejä videointiin:

  • some-videoiden suositeltu kesto on joko 60-90 sekuntia, tai sitten 3-5 minuuttia, kovin lyhytjännitteisiä ihmiset nykyään ovat, elokuvat ovat sitten tietenkin asia erikseen 🙂
  • ei kannata olla turhan kriittinen, itsensä näkeminen videolla voi tuntua oudolta ja jälki kotitekoiselta, mutta videolla teet itsesi ja persoonasi paljon helpommin lähestyttäväksi
  • varmista kuitenkin, että kuvasta saa selvää ja ääni kuuluu (vaikka tekstitykset löytyisikin)
  • tekstittäminen tavalla tai toisella on suositeltavaa, ihmiset katsovat usein videoita tilanteessa, missä eivät voi laittaa ääniä päälle (kuten linja-autossa)
  • jos käytät musiikkia videollasi, muista että ellet itse esitä kyseistä musiikkia, joudut maksamaan musiikin käytöstä taustalla (ks. Gramexin ja Teoston yhteinen Musiikkiluvat.fi -palvelu)
  • muista, että se mikä sinusta voi tuntua rutiinilta, voi toiselle olla uutta ja mielenkiintoista
  • nykyään markkinoinnissa neuvotaan nostamaan oma persoona enemmän esille, videointi on hyvä tapa siihen
  • mieti minkälainen videointi, ja missä sosiaalisen median kanavissa, palvelee sinun yritystäsi, tavoittaa kohderyhmäsi
  • sen lisäksi, että voit perustaa oman Youtube-kanavan ja jakaa videoita sitä kautta, voit myös esimerkiksi kuvata live-videoita sekä Instagramissa että Facebookissa. Facebookin yrityssivun profiilikuvan tilallekin voi laittaa videon. Tutki vaihtoehtoja ja kokeile!

Kyllä videointiin, ja varsinkin efekteihin kuten animointiin, aikaa saa kulutettua tietysti loputtomasti. Taas kerran pitää miettiä miten haluaa priorisoida ja missä kanavissa pitäisi yrittäjänä näkyä eniten. Esimerkiksi viime kuussa en kirjoittanut blogitekstiä tänne, vaan aloitin bloggaamisen LinkedInissä, tässä linkki tulokseen, otsikolla Työnohjaus hoitaa aivoja.

Videoitavan värikästä (mietin hetken mikä vuodenaika nyt on, kun ulkona vuoroin sataa lunta ja vuoroin paistaa sen sulattava aurinko) loppukevättä!

Mitä pidit? Anna palautetta, tai kysy työnohjauksesta, kuvataideterapiasta, taiteesta, elämästä… täytä yhteydenottolomake:

 


Lisää luettavaa:

Yrittäjän arkea – pinkkejä vinkkejä

Yrittäjän arkea markkinoinnin meressä – pinkkejä vinkkejä

Yrittäjän arkea huolitoimistossa – pinkkejä vinkkejä

Johanna Wahlbeck Oy

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s